Opplevelser

Eggedal Borgerstue ligger i naturskjønne omgivelser, med kort vei til ulike kunstneriske opplevelser. I nær beliggenhet finnes kunstnerhjemmene til Christian Skredsvig og Theodor Kittelsen. For små grupper som vil oppleve noe spesielt kan vi skreddersy spennende aktivitetsopplegg med fokus på kunst og naturopplevelser.

Kunstnerhjemmene
Sigdal og Eggedal er en del av Kunstnerdalen, og hva er vel da mer naturlig enn å ta et besøk i våre flotte kunstnerhjem, Th. Kittelsens Lauvlia og Chr. Skredsvigs hjem i Hagan. Her får man omvisning med guide hvor man blir tatt med på en reise i tid til gulladerens kunstnere som levde og åndet i dalen. Om ønskelig kan grupper få servering av tradisjonskost på disse stedene, det blir noe helt spesielt å nyte et måltid i slike omgivelser.

Eggedal Mølle
Eggedal Mølle er ei bygdemølle fra 1912, drevet med vannkraft og der alt det opprinnelige maskineriet er bevart. Ved besøk kan du gjennom en guidet omvisning, oppleve maling av korn på gamlemåten. På mølleområdet er det også ei bekkekvern fra 1700-tallet som er i drift og ei godt utstyrt skolestue fra 1863.

Go-kartkjøring
Sigdal Motorsenter har drevet med go-kart utleie i mange år og gir deg en kjempeopplevelse med skikkelig fart! Når man er en gruppe legges det opp til konkurransekjøring i heat. Også ekte racerkarter for de kresne – toppfart ca. 100 km/t.

Sigdal Motorsenter kan tilby go-kartkjøring for både erfarne og ferske sjåfører. Foto: Sigdal Motorsenter.
Sigdal Motorsenter kan tilby go-kartkjøring for både erfarne og ferske sjåfører. Foto: Sigdal Motorsenter.
Hebbes Racing
Hebbes racingclub har en av områdets beste isbaner, vi anbefaler å prøve egen bil eller leie racebil med ispigg for en uforglemmelig opplevelse. Ta kontakt for et tilbud, vi arrangerer også glattkjøringskurs for grupper/firmakunder.

Leirdueskyting
Dette er virkelig gøy! Det skytes konkurranse og man blir som barn igjen!

Ridning
I Eggedal finner man et av landets beste ridesentre med velkvalifiserte instruktører, nemlig Stall Gulsrud, der man få oppleve instruksjon på bane, det være seg dressur eller sprang, men også en god gammeldags ridetur i naturskjønne omgivelser.

Vinterstid er det fine ski- og snowboardmuligheter i områdene rundt Eggedal – på Norefjell, Tempelseter og Haglebu.
Vinterstid er det fine ski- og snowboardmuligheter i områdene rundt Eggedal – på Norefjell, Tempelseter og Haglebu.
Alpint & Langrenn
Eggedal Borgerstue ligger 20 min. kjøring fra alpinanleggene på Norefjell, der er et hav av muligheter for den skifrelste. Rett ved Borgerstua ligger en lysløype på ca. 15 km for den som ønsker å ta en trimtur. Tempelseter og Haglebu er også flotte områder rett i nærheten.

Svømming & Idrettshall
Hvis ønskelig kan svømmehall og idrettshall leies for grupper – 700 meter fra Borgerstua.

Hvis ønskelig kan svømmehall og idrettshall leies for grupper.
Hvis ønskelig kan svømmehall og idrettshall leies for grupper.
Grøset Seter
Ved Andersnatten ligger en koselig seter drevet etter «gamlemåten» – her får man smake god tradisjonsrik seterkost – en opplevelse for mange som har en travel hverdag.

Sigdal og Eggedal Museum
Et tun med bygninger som forteller mye av dalens historie gjennom mange hundre år. Forskjellige temautstillinger hvert år.

Snøscooter
Kjøring på lukket bane – en aktivitet fylt med fart og spenning.

Annet
Vi tilbyr også andre aktiviteter på forespørsel, f.eks. i forbindelse med kick-off, teambuilding etc. Ta kontakt – så hjelper vi dere å finne en aktivitet som kan passe nettopp dere!

Lyst på en utflukt? Her er noen tips:

Hagan – Chr. Skredsvigs hjem

Eggedal Mølle

Lauvlia – Th. Kittelsens hjem

Madonnaen ved porten til Trillemarka  

Norefjell Skisenter

Haglebu Skisenter

Sykkelruten Trillemarka Rundt

Sigdal Motorsenter

Hebbes Racing

Sigdal og Eggedal Museum

Blaafarveværket

Grøset Seter

Stall Gulsrud

Bryllupsbygda

Avstander til Eggedal

Drammen: 90 km.
Larvik: 140 km.
Oslo: 120 km.
Kongsberg: 80 km.
Gol: 60 km.
Hønefoss: 75 km.

Facebook

Kontakt

Eggedal Borgerstue
3359 Eggedal
Tlf: 32 71 46 18
Mob. 92 63 94 63
Nettside
E-post
Facebook